43620142_2114154515305852_432102662352142336_n24-25 октомври 2018, Истанбул  

Долго очекуваниот настан “Ајде да разговараме!” во Анталија, Турција, во Макс Ројал Ресорт Кемер беше иницијатива на домаќинот и ко-основач на ЕЛБИ, Наталија Водианова, во партнерство со Агенцијата за сексуално и репродуктивно здравје на Обединетите нации.

Програмата ги спои некои од најистакнатите личности од повеќе индустриите, почнувајќи од мода и спорт, до приватниот сектор, јавната политика и владите – се со цел да се справи со табуто околу здравјето на жените.

Извршната директорка Несиме Салиоска беше еден од говорниците како дел од Панел 1: Промена на тоа како гледаме на стигмата при што нагласи дека има два главни табуа меѓу Ромите: детски брак и очекување на невиност во бракот. И двете се главни бариери за девојчињата Ромки да успеат во животот.

https://www.youtube.com/watch?v=7o_byCzgKpE&feature=share

44929199_2114154618639175_6149196100357062656_n   43565341_2114154105305893_3227362409035333632_n   44904085_2115382595183044_5845412144387981312_o