1. Никој не е казнет што малиот Агуш остана без рака
 2. Многу луѓе оставени без социјална помош
 3. И натаму бариери за сини картони за невработените
 4. Погрешно поставен гипс ја направил инвалид
 5. Не се почитува одлука на Уставен суд, невработени остануваат без сини картони
 6. Лекарска грешка го оставила Агуш С. од Прилеп без рака
 7. Три месеци условна казна за лекарска грешка
 8. За изгубена рака оштета од 43 илјади евра
 9. Условна казна за прилепскиот ортопед поради кој малиот Агуш остана без рака
 10. По пет години, судска разврска на случајот со малиот Агуш: Три месеци условна казна за лекарска грешка и оштета од 2.7 милиони денари
 11. Малиот Агуш ја изгуби левата рака, а пет години потоа за лекарската грешка доби судска пресуда
 12. Документарен филм: Ромите во пристапот до здравство
 13. На над 3.600 граѓани не им бил дозволен излез од земјата
 14. Близу 300 Роми од Прилеп вратени од граничните премини
 15. Азиланти – Полицијата на средба со Ромите од Прилеп
 16. Прилепските Роми обвинуваат за дискриминација при обид за патување кај нив блиски роднини во странство
 17. Ромите бараат соодветна здравствена заштита
 18. Ем без работа, ем без здравствено осигурување!
 19. Кој се пререгистрирал ОК, кој не – нека си плати ако сака да биде здрав!
 20. Сè уште има непријавени ромски деца во Прилеп
 21. Или плати за извршената здравствена услуга или нема да ја добиеш здравствената легитимација
 22. Да нема лице без здравствено осигурување, ама има
 23. Прва позитивна пресуда иницирана од здружението РОМА С.О.С.
 24. Дел од лицата без работа се уште немаат сини картони
 25. Граѓаните очекуваат административно поедноставен здравствен систем
 26. Статус-кво на институционалните заложби за подобрување на здравствената положба на Ромите
 27. Aдминистративните грешки – одговорност на граѓаните или на институциите
 28. Дали треба да се активираат „домашните бабици“ во Прилеп?
 29. Едногодишно девојче ослепува – Не знаат што ѝ е, а не ја праќаат во странство да откријат
 30. На малечката Медина видот ќе и го вратат лекари од Истанбул
 31. Едногодишната Медина Синаноска мора итно да се лекува, лекарите не и поставиле дијагноза
 32. Мајка до клинките и институциите: Си играте со животот на моето дете, кое поради вас може да умре!
 33. Едногодишната Медина е следната жртва на нефункционалниот здравствен систем?
 34. Малата Медина од Прилеп ќе се лекува во Европската очна болница
 35. Државата ја криминализира здравствената заштита
 36. Проектот “Од народот за народот” продолжува
 37. Црвен Крст со хуманитарен гест кон ромското население во Прилеп
 38. Јавна дискусија – Алармантни податоци за детските бракови кај Ромките
 39. Дискусија: Поглед на детските бракови во ромската заедница
 40. Дискусија на тема – Поглед на детските бракови во ромската заедница
 41. Детските бракови во пораст, институциите немоќни да ги сопрат и контролираат!
 42. Пораст на децата во брак
 43. Во Прилеп почина тригодишно дете
 44. Почина 3-годишно девојче, најверојатно затруено
 45. Тригодишно девојче од Прилеп починало од труење со храна
 46. Трагедија во Прилеп, почина тригодишно девојче, истрагата во тек
 47. РОМА С.О.С. бара да се утврди причината за смртта на 3-годишното девојче
 48. Стручна комисија ќе го испитува случајот со починатото тригодишно девојче од Прилеп (reporter.mk)
 49. Отруено 3-годишно дете во Прилеп
 50. Тригодишно девојче од Прилеп починало по труење со сендвич
 51. Стручна комисија ќе го испитува случајот со починатото тригодишно девојче од Прилеп (zdravstvo24.mk) 
 52. РОМА С.О.С.: Бараме еднаков пристап за Ромите пациенти
 53. РОМА С.О.С. бара недискриминаторски однос кон Ромите
 54. Завршена обдукцијата на родилката што почина, детали не се соопштуваат
 55. Се бара одговорност за смртта на родилката од Прилеп
 56. РОМА С.О.С: Загрижува се поголемиот број смртни случаи со родилки, проблемот е системски и се повторува
 57. Умираат родилки, ќе има ли одговорност?!
 58. РОМА СОС: Загрижени за се поголемиот број на смртни случаи – родилки
 59. Ромите незадоволни од здравствената заштита
 60. Здружение „Рома С.О.С“: Ромите не се информирани за своите права
 61. КАНАЛ 5: Средба за правата на Ромите
 62. ТВ МЕГА: Ромски Граѓански Парламент во Прилеп
 63. ТВ НОВА: Средба за правата на Ромите
 64. КАНАЛ 77: Средба за правата на Ромите
 65. ЛИБЕРТАС – Здружение „Рома С.О.С“: Ромите не се информирани за своите права
 66. КУРИР: Средба за правата на Ромите
 67. ПРЕС 24: Средба за правата на Ромите во Прилеп
 68. ЛИДЕР – Здружение „Рома С.О.С“: Ромите не се информирани за своите права
 69. РЕПОРТЕР – Здружение „Рома С.О.С“: Ромите не се информирани за своите права
 70. Здружение РОМА С.О.С. – Прилеп, Јавна дискусија
 71. Како да не се мажат и женат додека се деца
 72. Децата често се жртви на малолетничките бракови
 73. Детскиот брак опасен по животот на малолетниците кои прерано стапуваат во брак
 74. Сивата зона помеѓу традицијата и правата на децата
 75. Девојчиња од 15 до 19 години во брачен живот
 76. Детските бракови растураат илјадници ромски животи
 77. Детски брак – дел од ромската традиција
 78. К 3 Телевизија: Јавна дискусија за традицијата и правата на децата
 79. Законски да се забранат малолетничките бракови, бара РОМА С.О.С.
 80. Салиоска: Ние живееме во тотална анархија!
 81. Институционален молк за детските бракови
 82. ТВ ТЕРА: Во потрага по вистината за смртта на 3 годишната Анета
 83. ТВ ТЕРА: Одстранети графитите од ОУ ’’Ѓорѓи Сугарев“ во Битола
 84. Кукасти крстови и националистички графити на битолското училиште „Ѓорѓи Сугарев“
 85. Еднаков пристап кон здравствена заштита за сите пациенти
 86. Позитивен пример за судска пракса: примена на Европската конвенција за заштита на човековите права во битолското судство
 87. Не ѝ го дале бебето да си го погребе, го фрлиле како медицински отпад
 88. РОМА СОС: Пресудата во корист на мајката чие дете почина во битолската болница е позитивен пример за судството!
 89. Бремена Ромка пријавила дискриминација во болница, друга добила тужба оти не ѝ го дале мртвото бебе